Amtmannsstua

Adresse: Kjørsvikveien 17, 8920 Sømna (vis kart)
Beliggenhet: Kystriksveien - Nordland

Hotell & Rom | Ønsker du å overnatte på et spesielt sted, er Amtmannstua på gården Ølsås kanskje noe for deg. Huset ligger 1,4 km øst for Fv17 - Kystriksveien - i Vik i Sømna. Her kan du bo i et hus fra ca år 1800. Her rykker en tilbake i tid og formelig bor i et museum.

Ønsker du å overnatte på et spesielt sted, er Amtmannstua på gården Ølsås kanskje noe for deg. Huset ligger 1,4 km øst for Fv17 - Kystriksveien - i Vik i Sømna. Her kan du bo i et hus fra ca år 1800. Her rykker en tilbake i tid og formelig bor i et museum.

Bed & breakfast
Huset har to etasjer med ett soverom og ett bad i 1. etasje. I andre etasje er det 6 soverom. Rommene er ferdig oppredd, og vask er inkludert. Frokost er inkludert og serveres fra kl 09 til 10. Ut over frokost kan kjøkkenet benyttes til å lage egen mat. I Vik sentrum er det restaurant som også har takeaway-mat.

Rommene deler kjøkken, stue, og bad.

Tunet består av grøntområder egnet for lek og aktivitet, bålpanne og sitteplasser. På sørsiden av huset er det en rufsete hage med rikt insektliv; spesiell oppmerksomhet gis til humlene.

Helt særegen atmosfære og spennende historie
Å bo i Amtmannsstua er en helt spesiell opplevelse. Her er en tilbake på 1800-tallet, og da det ble satt i stand var hensikten å bevare huset så opprinnelig som mulig og gjøre så få endringer som mulig. Det får en virkelig følelsen av når en bor i Amtmannsstua !

Kort om historien: Opprinnelig ble huset bygd rund år 1800 ved Viksjøen Borgerleie (handel og pensjonatvirksomhet ved sjøen, datidens ferdselsåre). Huset fikk navnet Amtmannsstua på folkemunne fordi Amtmann Elster (amtmann i Nordlandenes Amt,1811 - 1815) skal ha bodd i huset i det viktige året 1814. Viksjøen borgerleie gikk i oppløsning og Johan Flotmann Greger tok med seg kona og huset og flyttet til garden Ølsås. Her ble Amtmannsstua våningshus. Huset ble bygd på i lengderetning med 5m på 1950-tallet. Huset har to fulle etasjer med noe mindre takhøyde enn dagens standard.

Om fellesrommene
1.etasje: Inngangsparti med gang, bad/toalett og soverommet «Kontoret» som ligger i tilbygget fra 1950-tallet. I denne «ny-delen» er det ikke dørterskler. Det er laget overganger ved dørstokkene med tanke på framkommelighet for bevegelseshemmede i resten av 1. etasje/den eldst delen.

Badet har varmekabler, dusj, toalett, handvask og vaskemaskin med tørketrommel.

Kjøkkenet: Her er et klaffbord med plass til 8 - 10 personer. En stor gammel vedkomfyr til oppvarming (elektrisk varmeovn er også tilgjengelig), elektrisk komfyr, stålbenk/oppvaskbenk, lokalprodusert kjøkkenbenk (fra ca 1950). Kokeutstyr og service til 10 personer. Kaffetrakter og mokkabrygger. Kjøleskapet står i gangen.

Stua: Bord med sitteplasser for 10 personer. Her er flere sitteplasser blant annet to utskårne bryllupsstoler som ble laget av husets aller siste beboer, Per. Kaminen fyres med ved og gir raskt god varme.

Kår-kjøkkenet: Dette rommet fungerte tidligere som et lite kjøkken, med en liten vedovn og en liten hjemmesnekret benk fra 1800- tallet. Her er det nå et par stoler og bokhylle med litt litteratur, informasjon og oppslagsbøker fra Helgeland, Nordland og Nord-Norge.

Kårstua: Dette var kårfolket sin stue og oppholdsrom. I dag er nok dette bestestua i huset med sitteplasser for ca 10 personer. En gyngestol, et staselig pyntespeil og portretter av forfedre/mødre er med og skaper stemningen i rommet. Vedovn til oppvarming.

Sammenlign "Amtmannsstua" med tilsvarende alternativer

Sømna Kro & Gjestegård

Sømna Kro & Gjestegård ligger i kommunesentret Vik i Sømna kommune helt sør på Helgelands-kysten; 40 km sør for Brønnøysund og 350 km nord for Trondheim. Gjestegården har 65 senger fordelt på 39 moderne rom som alle har bad med dusj og TV.

Torghatten Camping & Strandrestaurant (Hytter og Leiligheter)

Torghatten Camping ligger vakkert til ved foten av fjellet Torghatten, ca 15-20 min. med bil fra Brønnøysund sentrum. Anlegget har høystandard hytter og leiligheter, teltplasser, samt oppstillingsplasser for campingvogn/bobiler. Her kan du også spise godt på Strandrestauranten.

Corner Motell

Corner Motell - Motell midt i sentrum av Brønnøysund, kystbyen midt i Norge! Som gjest hos Corner Motell får du et rimelig overnattingstilbud i nærhet til Norges kanskje vakreste kyststrekning med Vega verdensavområde bare 25 minutters båttur unna. Motellet passer perfekt for deg som ønsker å prioritere opplevelser og aktiviteter når du er på Helgeland.

Kart

Landemerke
 • Heilhornet (Bindal) 23 km
Flyplass
 • Brønnøysund lufthavn 18 km
Ferge
 • Vennesund (Sømna) 12 km
 • Horn (Brønnøy) 32 km
Bysentrum
 • Sømna sentrum (Vik) 1 km
 • Brønnøysund sentrum 19 km
*Avstand på kartet er en rett linje

Bestillingsassistanse


Bestill hos oss

 • Bestill opplevelser i hele Midt-Norge
 • Ingen bookingavgift
 • Sikker betaling
 • Reisegaranti ved pakketilbud

Bestillingsassistanse

Bestill hos oss

 • Bestill opplevelser i hele Midt-Norge
 • Ingen bookingavgift
 • Sikker betaling
 • Reisegaranti ved pakketilbud