Kystriksveien

Akevittvandring

Adresse: Nordre gate 11, 7011 Trondheim Vis kart

Adresse: Nordre gate 11, 7011 Trondheim

Akevitt er norsk kultur på sitt beste. Brennevin på våre breddegrader, kan spores tilbake til spredningen av kristendommen.

Allerede på tidlig 1300-tallet behersket antakelig mange munker kunsten å destillere. Til å begynne med trodde de at de hadde oppdaget en universalmedisin, som hjalp mot aldring og alle tenkelige sykdommer, derav det latinske navnet «aqua vitae» som betyr livets vann - og i dag akevitt.

Akevittvandringen starter utenfor Turistinformasjonen i Nordre gate 11. Der møtes du av en byvert som tar deg til Baklandet Skydsstation hvor det serveres en «Trønderkvartett» av akevitter (4 x 1cl). Fire lokal akevitter serveres sammen med en liten sildetallerken. Du får også historiene til de forskjellige akevitter som serveres.
Deretter tar verten dere med til restaurant To Rom og Kjøkken hvor dere får servert to lokale akevitter, den ene er spesialblandet av Roar Hildonen (driver av To Rom og Kjøkken) og Alexander Skjefte (driver av EC Dahls Pub & Kjøkken) og serveres kun på disse to stedene. Akevittene serveres med en liten fiskerett tilpasset akevittene.
Ønsker man å kjøpe ekstra drikke til, betales dette av den enkelte på de ulike stedene.
Min: 1 pers
Maks: 45 pers
Mandag - lørdag kl. 15.45-18.45
Bestilling minimum en dag i forkant av besøket.
Pris kr 2.023,- for en person for vert og smaking hos Baklandet Skydsstation og To Rom og Kjøkken som beskrevet over. For hver ekstra person, kommer et tillegg pr person på kr. 875,-.
Varighet totalt tre timer.

Vis mer

Om denne aktiviteten