Maritim vandring

Dato: Søndag 10 sep 2017 - søndag 29 okt 2017 Vis kart

Bli med på en temavandring langs Nidelvens munning. Dette er en reise tilbake i tid da Trondheim var sjøfartsby, og hadde kontakt til handelsplasser rundt hele jordkloden, fra Karibien til Kina.

For rundt år 1000 siden ble byen Nidaros - dagens Trondheim - del av et europeisk nettverk av kjøpmenn. De reiste så langt som til Kaukasus for å bytte til seg verdifull silke og sølv. I “Skipakroka”, der man nå har funnet rester etter Klemenskirken, anla kong Olav Trygvasson en kongshavn til støtte for kjøpmennene.
Senere ble byen Trondheim rik gjennom eksport av kobber, som ble funnet i fjellene rundt Røros på 1600-tallet. Cecilie Christine Schøller bygget Stiftsgården, og året før den ble ferdig kom den unge Christian Andersen Lorch til byen. Hvordan gikk det med handelshuset han hadde planer om å starte?
Opplev minnene etter handelsbyen Trondheim gjennom 1000 år på en vandring langs Nidelvens munning. Turen avsluttes ved Trondhjems sjøfartsmuseum, og du har fri inngang til museet i etterkant av vandringen.

Show more