Kystriksveien

  • Vis alle
  • Opplev Svartisen med Meløy Adventure

Opplev Svartisen med Meløy Adventure

Vis kart

Med Meløy Adventure har du hele 3 ulike måter å oppleve Svartisen / Engenbreen på - kort tur opp på breen, guidet tur til brekanten, eller komplett brevandring/isklatringstur. Valget er ditt !

Meløy Adventure tilbyr både korte turer opp til isen og brevandring på selve isen - se beskrivelse nedenfor. Ønskes det soloppgangstur, midnattstur eller natt-tur på Svartisen gjøres dette på forespørsel. Meløy Adventure kan tilby egen skyss til og fra Svartisen, utenom rutetider til Isprins. Vi henter gjerne på avtalt sted, feks øyene i nærheten, Furøy Camping eller Ørnes.

Alternativ 1: Selfie på Svartisen med isøks og stegjern !
Varighet: ca 3,5 timer
Sesong: Mai - oktober.
Kortere tur på Engenbreen. Passer for yngste ned til 9-10-års alderen, eller dem som ønsker å oppleve isen på nært hold med en kortere tur og mindre utfordrende.

Alternativ 2: Brevandring/isklatring
Varighet: ca 6 timer
Sesong: Mai - oktober.
Passer for de fleste, vi legger opp turen og utfordringer etter ønske.

Guidet tur til brekanten, trygt, sikkert og i ditt tempo.
Passer for alle. Vi går helt opp, kjenner på isen og forteller historier og fakta fra området.
Varighet: ca 3,5 timer.

Vis mer
Hytte & Leilighet

Furøy Camping

Avstand: 7,7 km
Furøy Camping ligger vakkert til ved Kystriksveien i Nordland - FV17 - like ved ferjeleiet på Halsa, i Meløy Kommune.
Hytte & Leilighet

Hytter Svartisen

Avstand: 3,3 km
Har dere planer om å oppleve Svartisen, så finnes det ingen bedre måte enn å bo ved foten av den ! Perfekt som utgangspunkt for å gå opp til isen, bli med på brevandring, eller gå opp til Norges mest spektakulære turisthytte - Tåkeheimen. år siste båt er gått har du området og naturen for deg selv. Hyttene har høy standard og alt av nødvendig utstyr. I sommersesongen er det servering på Brestua kun et steinkast unna.
Hotell & Rom

Støtt Brygge

Avstand: 24,7 km
Besøk Støtt Brygge på øya Støtt utenfor Ørnes i Meløy, og overnatt i herskapelige omgivelser på Rorbua eller Stabburet. Restauranten Gammelbutikken, tilbyr nordnorske delikatesser basert på råvarer fra stedet.