Kystriksveien

  • Vis alle
  • Gourmetpadling Lovund 17. -19 august

Gourmetpadling Lovund 17. -19 august

Adresse: Nordvollvegen 7, 8700 nesna Vis kart

Adresse: Nordvollvegen 7, 8700 nesna

Hav & Fritid gjennomfører i samarbeid med Lovund Hotell «gourmetpadling».

Helgelandskysten er kåret til Norges vakreste kyststripe og er blant padlere omtalt som et paradis. Her har du vakker natur, nydelige strender, og muligheten for å lære deg å padle i trygge og gode omgivelser med Hav & Fritid som arrangør. Hele programmet er lagt til Lovund, en av de mest karakteristiske øyene på
Helgelandskysten. Øya har vært et seilingsmerke i all vår tid, og er velkjent for lundefuglen som hekker her. I dette kystsamfunnet finner du både gammel idyll og et moderne industrieventyr i lakseoppdrett . Lovund hotell er et helt nytt og moderne hotell som har høy fokus på gjestens opplevelse. Her har man nydelig utsikt mot havet og når man bor midt i mat­fatet er det en selvfølge at maten har en smak av Lovund! Her brukes det lokale produsenter, nordnorsk matkultur, inspirasjon fra det nordiske kjøkken og med kokkens engasjement og kompetanse trylles det fram vakre og smakfulle retter.

Målet med kurset er å gjøre kajakkpadling til en trygg og sikker aktivitet.

Kurset forsøker å gi deg som kursdeltaker kunnskaper om havkajakken og det utstyret som benyttes i havpadling. Gjennom instruksjon og veiledning gis du innføring i de mest brukte padleteknikkene. I tillegg vil det være stort fokus på sikkerhet og ulike redningsteknikker.

Kurset vil ha en praktisk vinkling og det er avsatt godt med tid på utprøving. "Rulla" er ikke en nødvendig ferdighet for sikker ferdsel med kajakk, og derfor ikke en del av kurset.

Vi skal gjennomføre et 3 dagers program som inkluderer følgende:

* NPF Introduksjonskurs i havpadling (Våttkort kurs)
* 2 x 2 timers guidete turer
* 2 x overnattinger på Lovund Hotell i dobbeltrom (tillegg for enkelt)
* Alle måltider fra middag fredag til og med lunsj søndag

Program:

Fredag
Ankomst på ettermiddag/kveld
Kl. 20.00: Vi samles rundt middagsbordet til en 3-retters middag. Kursholder går gjennom program, bekledning, teori og andre praktiske opplysninger.

Lørdag
Kl. 09.00: Praktisk økt med fokus på trygg- og sikkerhet i havpadling. Kontroll og manøvrering av havkajakken (ingen eskimorulle).

Kl. 12.00: Lunsj
Kl. 13.00: Praktisk økt med fokus på fremdriftstak
Kl. 16.00: Introkurset avsluttes
Kl. 17.00: Kursholder inviterer til en 2-timers ettermiddagstur.
Kl. 20.00: Smak av Helgeland - Et måltidsopplevelse etter en aktiv dag og utdeling av NPF Våttkort.

Søndag
Kl. 09.00: Etter frokost tar vi igjen kajakkene fatt og opplever skjærgården og fuglelivet på morgenen.
Kl. 12.00: Opplegget avsluttes med lunsj før avreise.


Kurspris kr. 5000,- (overnatting, bespisning, havkajakk, padleutstyr og padlekort/Våttkort inngår i prisen). Inkludert i prisen serveres det middag fredag og lørdag, lunsj lørdag og søndag i tillegg til frokost.

Vis mer

Om denne aktiviteten

Hytte & Leilighet

Havblikk camping Nesna - Hytter

Avstand: 608 meter
Stor helårsåpen camping med hytter, leiligheter og rom av høy og enklere standard. Nord Norges største vannsklie, lekeapparater, båtutleie, trådløst internett - meget barnevennlig.
Hotell & Rom

Nikolaisenbrygga

Avstand: 15,7 km
Den nyrestaurerte Nikolaisenbrygga befinner seg i fantastiske omgivelser i vakre Bardal i Leirfjord
Hotell & Rom

Havblikk camping Nesna - Rom

Avstand: 608 meter
Stor helårsåpen camping med hytter, leiligheter og rom av høy og enklere standard. Nord Norges største vannsklie, lekeapparater, båtutleie, trådløst internett - meget barnevennlig.