Kystriksveien

 • Vis alle
 • Historisk reise i Nordlandsbåt til båtbygger bygda Reppa

Historisk reise i Nordlandsbåt til båtbygger bygda Reppa

Dato: Torsdag 5 jul 2018 - torsdag 26 jul 2018 Vis kart

Vi går om bord i Nordlandsbåten Faragut og seiler langs den vakre fjorden til båtbyggerbygda Reppa. Tutta tar deg med på en historisk reise gjennom bygdas bygninger, båtbyggertradisjoner og landskap. Det serveres lunsj, kaffe og kake.

Opplev en tidsreise 100 år tilbake i tid. På denne tiden var det storproduksjon av færinger på de 4 gårdene. Årlig bygde de over 900 færinger på en gård.

Turen starter på Helgeland Museum, hvor du får en introduksjon av båtbyggertradisjonen. Vi går om bord i Faragut som er en ekte Nordlandsbåt. Videre seiler vi langs den vakre Terråkfjorden. Det blir guiding og fotostopp underveis.

Vi går i land i båtbyggergrenda Reppa. Tutta tar oss med på en historisk reise. Du får innblikk i hvordan dagliglivet (eller hjemmelivet?) var i ca.1920. Vi kikker inn i husene og spiser lunsj i selve hovedbygningen. Det blir anledning til å se både sagbruk, naust, båtbyggerverksted og selvsagt selve færingen.

Vis mer

Bestill nå

Startdato:
Aktivitet Totalpris
Loading

Avstand

 • Bysentrum
  Terråk sentrum (Bindal) 0,1 km
  Foldereid sentrum (Nærøy) 17 km
 • Busstasjon
  Årsandøy (Bindal) 11 km
 • Landemerke
  Heilhornet (Bindal) 13 km
 • Ferge
  Vennesund (Sømna) 21 km
  Gutvik (Leka) 25 km
 • Flyplass
  Brønnøysund lufthavn 42 km
  Rørvik Lufthavn 64 km
 • Turistinformasjon
  Norveg Turistinformasjon 59 km
  Namsos Turistkontor 81 km
 • Attraksjon
  Norveg (Vikna) 59 km
Hotell & Rom

Sømna Kro & Gjestegård

Avstand: 26,4 km
Sømna Kro & Gjestegård ligger i kommunesentret Vik i Sømna kommune helt sør på Helgelands-kysten; 40 km sør for Brønnøysund og 350 km nord for Trondheim. Gjestegården har 65 senger fordelt på 39 moderne rom som alle har bad med dusj og TV.
Hotell & Rom

Bogen Feriehus

Avstand: 19,7 km
På halvøya Austra på grensen mellom sør- og nord-Norge i Helgeland, finner du idylliske Bogen feriehus. Mektige fjell danner imponerende kulisser rundt de fiskerike fjordene. Det åpne havet venter utenfor med sin fiskerikdom, men også en farlig skjønnhet
Hotell & Rom

Skei Kulturtun - Glamping

Avstand: 30,5 km
Å overnatte i et telt som føles som å ligge på hotell. På Skei Kulturtun kan du bo i store Lavvoer med ferdig oppredde gode senger, og inkludert frokost. Ikke noe er som å ligge ute og kjenne den friske nærheten til naturen !