Kystriksveien

  • Vis alle
  • Historisk reise i Nordlandsbåt til båtbygger bygda Reppa

Historisk reise i Nordlandsbåt til båtbygger bygda Reppa

Vis kart

Vi går om bord i Nordlandsbåten Faragut og seiler langs den vakre fjorden til båtbyggerbygda Reppa. Tutta tar deg med på en historisk reise gjennom bygdas bygninger, båtbyggertradisjoner og landskap. Det serveres lunsj, kaffe og kake.

Tidsreisen 100 år tilbake i tid starter ved Helgeland museum avd. Bindal på Terråk. Reisen går videre om bord i Nordlandsbåten Faragut og vi kjører langs den vakre fjorden og rundt Øksningsøy. Det blir guiding og fotostopp underveis.

Vi går i land i den lille bygda Reppa. For 100 år siden var det storproduksjon av færinger på de 4 gårdene. Kunnskapen og ferdighetene som folk i denne grenda hadde, var i ypperste klasse. Det var omfattende produksjon av klinkbygde båter i mange størrelser av Bindalsbåten eller Nordlandsbåten. De har levert båter til både Sjøfartsmuseet i Oslo, Bergen, Stockholm og Chicago. Tutta tar deg der med på en historisk reise gjennom bygdas bygninger, båtbyggertradisjoner og landskap. Her vil dere også få servert lunsj, kaffe og kake.

Oppmøte ved Helgeland Museum avd. Terråk kl. 11.00
Varighet 4 timer
Lunsj – fiskeburger, kaffe og kake
Bekledning: Ha på godt fottøy og varme klær.
Passer for: Turen er ikke krevende, men du må være stødig til bens og tåle å sitte hardt.

Oppmøte ved Helgeland Museum avd. Terråk kl. 11.00

Vis mer
Hotell & Rom

Bogen Feriehus

Avstand: 19,7 km
På halvøya Austra på grensen mellom sør- og nord-Norge i Helgeland, finner du idylliske Bogen feriehus. Mektige fjell danner imponerende kulisser rundt de fiskerike fjordene. Det åpne havet venter utenfor med sin fiskerikdom, men også en farlig skjønnhet
Hotell & Rom

Skei Kulturtun - Glamping

Avstand: 30,5 km
Å overnatte i et telt som føles som å ligge på hotell. På Skei Kulturtun kan du bo i store Lavvoer med ferdig oppredde gode senger, og inkludert frokost. Ikke noe er som å ligge ute og kjenne den friske nærheten til naturen !
Hotell & Rom

Sømna Kro & Gjestegård

Avstand: 26,4 km
Sømna Kro & Gjestegård ligger i kommunesentret Vik i Sømna kommune helt sør på Helgelands-kysten; 40 km sør for Brønnøysund og 350 km nord for Trondheim. Gjestegården har 65 senger fordelt på 39 moderne rom som alle har bad med dusj og TV.