• Vis alle
 • Båttur til Lånan - bli med på unike opplevelser i Vegaøyan Verdensarvområde

Båttur til Lånan - bli med på unike opplevelser i Vegaøyan Verdensarvområde

Adresse: Gladstad, 8980 Dato: Tirsdag 3 jul 2018 - fredag 3 aug 2018 Vis kart

Adresse: Gladstad, 8980

I sommersesongen arrangerer Visit Vega båtturer til Lånan 2 ganger pr uke. Båtturene går fra Nes på Vega kl 1430 hver tirsdag og fredag fra 3. juli til 3. august.

Fra sted: Nes på Vega.
Tidspunkt: kl. 14.30.
Varighet: ca 4 timer.
Servering: Mat og kaffe på låven.

På Lånan blir du møtt av fuglevokterne som tar deg med på en historievandring i ærfuglens rike. Det hele avsluttes med servering av mat og kaffe på låven hvor det er en bildeutstilling og et museum.

Mer om turen:
Velkommen til Lånan, Norges største egg- og dunvær. Her holdes den gamle ærfugl tradisjonen i hevd, og i sommersesongen er du hjertelig velkommen til å besøke fuglevokterne på øya.

Båten til Lånan går fra Nes på Vega. Når du ankommer Lånan blir du tatt imot av fuglevokterne som tar deg med på en historievandring i ærfuglens rike. Her får du høre om hvordan de passer på ærfuglene og om produksjonen av eksklusive edderdunsdyner. De forteller om den spennende krigshistorien, og andre små historier fra deres oppvekst på Lånan. Vandringen avsluttes på Låven hvor det serveres lokal mat og kaffe.

All kapasitet blir ikke lagt ut her, så om det ikke er mulig å booke - ta kontakt med turistkontoret på Vega på 75 03 53 88.

Show more

Bestill nå

Startdato:
Aktivitet Totalpris
Loading

Avstand

 • Bysentrum
  Vega sentrum (Gladstad) 4 km
  Brønnøysund sentrum 29 km
 • Ferge
  Vega (Igerøy) 9 km
  Horn (Brønnøy) 22 km
 • Flyplass
  Brønnøysund lufthavn 30 km
  Sandnessjøen lufthavn (Stokka) 37 km
 • Landemerke
  Torghatten 36 km
  De syv søstre (Alstahaug) 39 km
 • Togstasjon
  Mosjøen (Vefsn) 60 km
  Mo I Rana 120 km
 • Busstasjon
  Årsandøy (Bindal) 74 km
 • Attraksjon
  Saltstraumen (Bodø) 207 km
Hotell & Rom

Handelsstedet Forvik - rom

Avstand: 24,2 km
Handelsstedet Forvik ligger vakkert til ved Forvik fergekai. Her kan du overnatte i rom i den ca 300 år gamle bygningen Grålåna. Stedet byr også på en god restaurant med god mat basert på lokale råvarer. Den gamle butikken er gjort om til et kaffebrenneri hvor du kan nyte en god kopp kaffe og kanskje ta med deg et smakfult minne hjem. Også oppstillingsplass for telt, bobil og campingvogn. NB: For booking samme dag som ankomst - ring Helgeland Reiseliv på +47 75 01 80 00
Hotell & Rom

Corner Hotell

Avstand: 28,8 km
Corner Hotell - Hotell midt i sentrum av Brønnøysund, kystbyen midt i Norge! Som gjest hos Corner Hotell får du et rimelig overnattingstilbud i nærhet til Norges kanskje vakreste kyststrekning med Vega verdensavområde bare 25 minutters båttur unna. Motellet passer perfekt for deg som ønsker å prioritere opplevelser og aktiviteter når du er på Helgeland.
Hotell & Rom

Thon Hotel Brønnøysund

Avstand: 28,7 km
Hotellet ligger i sentrum av idylliske Brønnøysund, like ved Hurtigruten og busstasjonen, og bare 2 kilometer fra Brønnøysund Lufthavn. Du finner en stor parkeringsplass utenfor hotellet.