Kystriksveien

Byvandring i Steinkjer

Adresse: Sjøfartsgata 2A, 7725 Steinkjer Vis kart

Adresse: Sjøfartsgata 2A, 7725 Steinkjer

Vi starter vandringen ved turistkontoret på Steinkjer og avslutter ved Steinkjer kirke. Under vandringen ser vi at Steinkjer er en karakteristisk gjenreisningsby, mens flere gatenavn i byen henspeiler på forhistorisk storhetstid og viktige historiske milepæler.

Steinkjer har en spennende byhistorie. Deler av byen brant i 1900 og den ble bygd opp igjen i jugendstil. Under 2.verdenskrig ble byen bombet og omtrent hele sentrum ble lagt i ruiner.

Dagens bybilde i Steinkjer har fortsatt klare trekk fra etter-krigens planlegging. Tre hovedideer var gjennomgående ved gjenreisingen av byen: Flyt i trafikken, et åpent og romlig bybilde og pene fronter mot elva. I løpet av de siste 20-30 årene har for eksempel sentrumsarealet økt ved oppfylling av "leirene". Steinkjer har med dette fått en mer utstrakt og splittet bykjerne med fire bydeler, atskilt av elva og jernbanen. Forandringene til tross: Steinkjer karakteriseres som en av de best bevarte gjenreisningsbyene.

Vis mer
Bo

Quality Hotel Grand Steinkjer

Avstand: 214 meter
Her bor du i hjertet av Steinkjer med gangavstand til shopping og uteliv. 50 meter fra jernbane og bussterminal.
Bo

Best Western Tingvold Park Hotel

Avstand: 1,2 km
Hotellet i Steinkjer med stil og atmosfære. Hotellet har et særpreget hjemmemiljø og et utsøkt norsk kjøkken. Beliggenhet i boligområde i gangavstand til Steinkjer sentrum.