• Vis alle
  • Norsk Havbrukssenter – visningsanlegg for moderne havbruk i nydelige omgivelser!

Norsk Havbrukssenter – visningsanlegg for moderne havbruk i nydelige omgivelser!

Dato: Mandag 1 mai 2017 - mandag 1 jan 2018

Ved Toftsundet, 7 km utenfor Brønnøysund, ligger Norsk Havbrukssenter idyllisk til ved sundet. Et visningsanlegg for moderne havbruk, i idylliske omgivelser, midt i et område hvor fiske har vært den viktigste næringen gjennom århundrer.

Moderne havbruk og mye mer!
Senteret tilbyr visning på anlegget, og innendørs kan man gå i dypdykk i historien til norsk havbruk m.m. Våren 2017 åpner vi med ny innendørs utstilling og splitter nytt kjøkken i kafeen, som står og venter på besøk av deg!

Norsk Havbrukssenter har siden 2008 invitert unge og gamle på omvisning på anlegget. Dyktige guider sørger for faglig innblikk i ei næring som har utviklet seg enormt mye fra den spede start på 60-70 tallet. Gjennom den guidede turen får ofte gjestene noen «aha-opplevelser», og kanskje et nytt syn på dagens moderne havbruk. Engasjerte guider demonstrerer og forteller om alle fasene i arbeidet med oppdrett av laksen, og man får et godt innblikk i hele laksens liv.

Ny innendørs utstilling med hovedfokus på havbruk
Mai 2017 åpner vi en ny innendørs utstilling, med hovedvekt på historien om den norske oppdrettsnæringen, samt en nærmere innsikt i alle sidene i arbeidet med moderne havbruk. Utstillingen byr i tillegg på mye mer: to akvarium innbyr til en reise under havoverflaten, og man får enda mer kunnskap om hele laksens liv.
En annen del av utstillingen tar for seg geologien i området, og den lille historiske gaten forteller om butikken og fiskebruket som lå på Toft i det forrige århundre.
Dette er forhistorien til at Norsk Havbrukssenter etter hvert ble etablert på Toft.

I vår kafe kan man få smake på fristelser fra sjøen, eller om man bare ønsker en kaffe og en kake er det også mulig. Vår lille gave- og souvernirbutikk har noe for enhver smak, og kanskje finner du noe du ikke visste at du trengte?
Uteområdene er flotte og man kan sitte og bare nyte utsikten, høre måsene synge og se en og annen båt som passerer i Toftsundet. Her kan du både være aktiv og se og oppleve, eller bare slappe av og nyte livet!

Guidet omvisning på anlegget: 130,- /60,-
Egenguideing med audioguide innendørs utstilling: 130,-/60,-
Begge: 200,-/100,-
Priser for større grupper: ta kontakt.

Show more

Bestill nå

Totalpris